F.A.Y.N. STAND-UP COACHING

Smeh je človekovo prirojeno izrazno vedenje in odziv vsakega zdravega človeka na smešno situacijo, lahko pa je tudi obrambni mehanizem v stanju, ko je človeka strah in se pojavi kot izraz olajšanja po prestani nevarnosti.Vsi vemo, da nas komedija spravi v dobro voljo, pa ne samo med poslušanjem le-te, tudi kasneje. Sprožijo se namreč endorfini – hormoni sreče ter nas napolnijo z dodatno življensko energijo in kar je še pomembneje, prevzame nas občutek, da je vse mogoče.

Pri F.A.Y.N. Stand-up coachingu gre za to, da udeleženec zavestno poišče dobre plati svojega življenja, pa četudi je za to potrebno pobrskati po tistih manj dobrih in jih pogledati skozi oči humorja in komedije. Pomemben element stand-up coachinga je torej predvsem smeh. Da je smeh pol zdravja so vedele že naše babice, zato se na seansah naučimo zavestno smejati. Kdor se zavestno smeje, vnaša v svoje življenje vedrino in veselje, s tem ustvarja dobro razpoloženje, kar vodi v prisrčno smejanje in s tem je ustvarjena naša dobra volja. Vse se zgodi kar samo od sebe, pa vendar je veliko notranjih sprememb plod našega samospoznavanja.

Je pa smeh tudi vedenjska prvina, ki ima pomembno vlogo v medsebojnih človeških odnosih, saj daje čustven kontekst besednemu sporočanju. Ampak še bolj kot smejanje šalam, ki jih pripravijo drugi, nas dviguje zmožnost nasmejati druge, zato na seansah F.A.Y.N. Stand-up coachinga delamo na tem, da se udeleženci otresejo strahu pred nastopanjem in tako pridobijo zaupanje vase in samozavest, s katero potem postanejo zabavnejši v družbi in zato tudi srečnejši. Vsak človek je lahko smešen in zabaven, le najti mora ravnovesje v sebi in se predstaviti ljudem okoli sebe na pristen način.


Smeh je najboljša terapija na svetu, ker ni pri tem nobenih tveganj in nikakršnih stranskih učinkov. Številne študije potrjujejo, da smejanje krepi imunski sistem, znižuje krvni tlak in bolečinski prag in zmanjšuje posledice stresa. Gelotologi, ki so raziskovalci smeha, pravijo, da človek, ki se zavestno odloči, da se bo od srca smejal, požene v organizmu pozitivni tokokrog samozdravljenja.