Andrej Težak – Tešky

Tešky je eden od komikov, ki je slovensko stand-up komedijo postavljal na noge, obenem pa je stari maček v pestrih labirintih glasbene scene. Pojavlja se za odrom, na odru, pod njim in okoli njega, je povezovalec, MC, ogrevalec (flafer) in komik.

Izkušnje iz improvizacijskega gledališča je spretno unovčil in je odličen mojster atmosfere in komuniciranja z občinstvom. Nastopal je na številnih slovenskih festivalih, prehodil odre večine slovenskih klubov, obrabljal čevlje na hrvaških prizoriščih, preletel kanal in nasmejal Angleže, navdušil pa tudi turiste in potapljaške inštruktorje v Indoneziji. Na vse to je pred leti dodal še srčen projekt #standupmaratonec, v sklopu katerega je kot ultra tekač pretekel in prehribolazil vso Slovenijo ter nato dodal še 1 600 tekaških kilometrov po državah nekdanje Jugoslavije, pri tem ves čas ljudem prinašal smeh s stand-up nastopi na svojih postojankah, ter vse skupaj zaokrožil z dobrodelnim zbiranjem denarja za otroke.

V svoji akademiji PANČ je Tešky v 10 letih izšolal že 9 generacij novih komikov, med katerimi so nekateri danes zelo uspešni. Ker pa se mu je na njegovih delavnicah pogosto pridružilo kar nekaj ljudi, ki niso prišli zgolj zaradi želje po usvajanju veščine stand-up nastopanja, ampak predvsem v želji po vnosu pozitivnega pogleda na svet in dvigu samozavesti, je razvil posebno vrsto coachinga s komičnim nastopom, ki udeležencem pomaga razbijati lastne zidove in prebijati led, ki jim sicer onemogoča vero vase.


Pišite Teškyju

Če želite zasebni stand-up coaching za dvig svoje samozavesti ali preprosto samo zato, da bi v življenje vnesli več zabave, ali pa želite sodelovati s Teškyim poslovno, ste dobrodošli v njegovem elektronskem nabiralniku.